Udsalg
Forårspris kr. 100,-
Klik & køb
Stacks Image 913_44
Stacks Image 27
Stacks Image 913_29
Stacks Image 31
Tilvalgsregler ⭐️⭐️⭐️

Rokade reglen

Du kender måske rokade-reglen fra Skak, hvor du må bytte placering mellem dit Tårn og din Konge – det eneste tidspunkt i Skak-spillet, hvor din Konge må flytte to felter.

Rokalde–reglen i DogsHit findes i to varianter.

Variant 1: Rokade med egne brikker
Hvis du slår to ens (1/1, 2/2, 3/3, 4/4, 5/5, 6/6) må du – før du flytter dine brikker (Hund og Hundelufter) – rokere, dvs. bytte placering af dine to brikker. Det kan sommetider give en fordel, hvis Hund fx får mulighed for at 'springe' – eller Hundelufteren slipper for at lande på en høm-høm – ved at benytte sig af Rokade-reglen.

Variant 2: Rokade med en anden spillers brikker
I variant to (den sjove), som også gælder, hvis en spiller slår to ens, må spilleren vælge en af sine to brikker (Hund eller Hundelufter) og bytte med en modspillers brikker (Hund eller Hundelufter), hvis pågældende brik er i spil (dvs. ikke står på et Hjem-felt) eller indgår i en blokade.

Variant 2 kan give nogle sjove episoder, hvor en spiller er ved at komme i mål med en eller begge af sine brikker – og bliver udsat for en rokade.

I eksemplet øverst på siden spilles efter variant 1. Det er blås tur og blå har lige slået to 4'ere. Rød er kommet i mål, grøn er meget tæt på og gul nærmer sig. Blå har altså lidt travlt.

Blå kan med fordel vælge at anvende rokade-reglen og bytte placering mellem sin hund og sin hundelufter, fordi hunden så efterfølgende kan flytte 4 felter frem – til det gule 'springer-felt' (DogsHit indgang til PARK) og springe videre til den blå indgang til egen PARK. Herefter kan blå bruge sin sidste 4'er på at komme ind i PARK'en.

Afhængig af om der spilles efter de Originale DogsHit Turnerings·regler eller de alternative, har det lidt forskellig betydning for pointgivningen. Prøv de mere enkle turneringsregler – her gælder det for alvor om at tænke strategisk!

Eftermiddags·hygge
Hygge i sengen
Pause·hygge
Vand·resistent
Stacks Image 941
Socialt samvær
Hygge på bænken
Hygge med venner
Taberen henter slik