Udsalg
Forårspris kr. 100,-
Klik & køb
Stacks Image 913_44
Stacks Image 27
Stacks Image 913_29
Stacks Image 31
Tilvalgsregler

DogsHit 11:30 (med kort)

DogsHit 11:30 er en kombination mellem brætspillet DogsHit og det klassiske kortspil Halv Tolv.

Spillets idé:
Spillet går ud på, at en Dealer – på skift – spiller mod de andre spillere – om 1) at komme tættest på Halv Tolv, 2) få Halv Tolv eller 3) få fem kort under Halv Tolv (og blive opgraderet til halv tolv.

Kortenes værdi
Es = 1 eller 11 (frit valg)
Billedkort = ½
Kortene 2-10 = deres værdi

Reglerne i Halv Tolv:
Først vælges en Dealer (træk lod). Dealeren deler 1 kort ud til hver spiller, som kun spilleren må se. Dealeren spiller herefter mod hver enkelt spiller en ad gangen.

Første spillers tur:
Spilleren kan ud fra sit kort på hånden vælge:

  1. At stå – dvs. spillere satser på, at det kort, spilleren har på hånden, er stort nok til at vinde. Eller spilleren kan vælge at bluffe.

  2. Få et kort mere fra Dealeren, som lægges foran spilleren med billedsiden opad, og vurdere, om det er nok til at vinde, eller om man tør tage et kort til. Spilleren har altså nu et kort på hånden, som kun spilleren kan se, og et kort på bordet, som Dealeren kan se.

*Husk:

  • man hele tiden skal sørge for at holde sig under eller på Halv Tolv.
  • hvis man får Halv Tolv, skal man straks vise sine kort og sige ‘Halv Tolv’.*

Spilleren må blive ved med af få kort, så længe spilleren har ikke har mere end halv tolv. Hvis spilleren får mere end Halv Tolv, når spillerens kort på bordet og på hånden lægges sammen, så har spilleren tabt. Hvis spilleren når at få 5 kort og stadig er under Halv Tolv, så bliver spilleren opgraderet til Halv Tolv.

Dealerens tur:
Med mindre spilleren har tabt ved at få mere end halv tolv, så er det nu Dealerens tur til at kæmpe mod spileren.

Hvis modspilleren har annonceret Halv Tolv, så skal dealeren forsøge at få halv tolv eller trække 5 kort under Halv Tolv. Hvis det lykkes, så vinder Dealeren. Hvis det ikke lykkes, så vinder spilleren.
Hvis spilleren ikke har annonceret Halv Tolv, så har spilleren altså under Halv Tolv, og så skal Dealeren prøve at slå spilleren ved at få flere point end spilleren. Når dealeren tror, at have nok point til at vinde med de kort, som Dealeren har vendt, så 'kalder' Dealeren spilleren ('tjek' eller 'lad mig se, hvad du har'), og spilleren lægger sit skjulte kort ned på bordet sammen med de øvrige vendte kort. Spillerens og Dealerens point gøres op.

Vinderen (i runden) er den af spilleren eller Dealeren som har det højeste antal point. Hvis spiller og Dealer har samme antal point, så vinder dealeren.

Når første runder er færdig, dvs. dealeren har spillet mod spilleren, så kaster vinderen af de to de to DogsHit-terninger og flytter sine brikker (Hund og/eller Hundelufter) efter de Originale DogsHit-regler.


Således fortsætter runden, hvor dealeren spiller mod de øvrige spillere efter de samme regler. Hvergang en spiller har spillet mod Dealeren, kaster vinderen af de to DogsHit-terningerne og flytter sin Hund eller Hundelufter efter de Originale DogsHit-regler.


Når Dealeren har spillet mod alle spillere i runden, så bliver næste spiller til venstre for (uret rundt) den nye Dealer. De kort, som er brugt, lægges til side.

Sådan fortsætter DogsHit 11:30 indetil bunken af kort er brugt op.

Når alle kortene er brugt op, så blandes alle kort igen, og man fortsætter spillet.


Vinderen af DogsHit 11:30
Vinderen af DogsHit 11:30 er den, som kommer først i mål med sin Hund og Hundelufter.

Kommentar: Kombinationen af et klassisk kortspil og DogsHit giver både kortspil og DogsHit en ekstra dimensiton – man spiller såles to spil i et spil = dobbelt sjov 🙂.


Eksempel på et spil:

Dealeren deler ét kort ud til Spiller A, Spiller B og Spiller C, som de kun hver især må se.

Først spiller Dealeren mod Spiller A. Spiller A får et billedkort og vælger at få et kort mere, som er en 6'er. Spillere A har nu 5 ½. Spilleren står, selvom 6 ½ ikke er særlig højt, men på den anden side er der også stor risiko for at få over Halv Tolv ved at trække et kort mere (ved fx at trække en 6'er, 7,er, 8'er, 9'er og 10'er).

Dealeren vender nu sine kort. Fx en 2'er og fortsætter, trækker en 3'er, dernæst en 4'er. Dealeren har nu 9 og vælger at stå og kalde Spiller A.

Dealeren vinder med 9 point mod de 6 ½, som Spiller A har. Dealeren må herefter kaste de to DogsHit-terninger og flytte sine brikker ifølge de Originale DogsHit-regler.

O.s.v.

Eftermiddags·hygge
Hygge i sengen
Pause·hygge
Vand·resistent
Stacks Image 941
Socialt samvær
Hygge på bænken
Hygge med venner
Taberen henter slik